Luka Kropivšek, dr. med.

MOJA VIZIJA

Kot mladi zdravnik se zavedam vrednosti ustrezne miselne naravnanosti klientov. S coachingom in hipnoterapijo želim ljudem pomagati do pravih in trajnih sprememb v njihovem življenju, ne samo začasnih hitrih rešitev kot jih ponujajo drugi. Verjamem, da imajo ljudje vse rešitve že v sebi, ki jim jih jaz pomagam odkriti in ozavestiti.

Se sprašujete, kako vam lahko pomagam?

Naj vam najprej povem svojo zgodbo.

MOJA ZGODBA

Zaključil sem študij medicine na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani.

S postavljanjem in doseganjem ciljev sem se prvič srečal, ko so me starši vključili v trening atletike. Tam sem se naučil discipline in vztrajnosti ter se začel zavedati pomembnosti gibanja za človeka in vpliva, ki ga ima šport na način razmišljanja in koncentracijo.

Hkrati sem se v glasbeni šoli začel učiti igrati klavir, kjer sem vztrajal kar 9 let. Pri vadenju za nastope in koncerte sem pridobil sposobnost učinkovite organizacije časa, kar mi je velikokrat prišlo prav in mi služi še danes.

Med drugim sem kot pianist igral na odru Grand Hotela Union v Ljubljani (2018), kjer je bilo več kot 1000 poslušalcev ter z zdravniškim orkestrom Camerata Medica na dobrodelni prireditvi Klic dobrote 2019 v Celju, kjer je RTV Slovenija na prvem programu SLO 1 v živo prenašala koncert na nacionalni televiziji. Prav tako sem leta 2019 kot pianost solist z orkestrom Camerata medica igral v Slovenski filharmoniji v Ljubljani. Leta 2022 sem kot pianist sodeloval na koncertu Medicinske fakultete v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani.

Te izkušnje so mi nehote pomagale, da sem odkril moč obvladovanja svojih misli, da mi pomagajo ostati osredotočen in miren v stresnih situacijah.

Očitno mi je dobro uspelo organizirati svoj čas, saj sem se poleg študija medicine (od leta 2016 naprej) še izučil za uglaševanje in popravljanje klavirjev in pianin, s čimer se občasno ukvarjam še danes.

Poleg tega pa sem se od leta 2018 med študijem medicine v pičlih 2 letih naučil nemškega jezika in se nato udeležil 10-mesečne študijske izmenjave Univerze v Heidelbergu v Nemčiji (ena izmed najboljših univerz v svetovnem merilu), kjer sem skoraj v celoti opravil predzadnji letnik študija medicine – študij, vsi izpiti in delo v bolnišnicah je potekalo le v nemščini.

Tekom študija sem se učil še druge evropske jezike. Tako torej poleg angleščine in nemščine tekoče govorim še špansko ter francosko.

V tem procesu sem razvil svoj lasten sistem motivacije, premagovanja izziov in ovir, postavljanja in doseganja ciljev ter organizacije časa, ki temelji na osebnih vrednotah.

Nato se je počasi začelo…

Ukvarjanje s športom, koncerti na nacionalni televiziji in pred 1000+ ljudmi, produktivno učenje glavnih evropskih jezikov ter študij medicine so vodili v to, da so prijatelji in ostali ljudje okoli mene začeli opažati, kako uspešno premagujem ovire in dosegam cilje. Posledično so me začeli spraševati za mnenja in nasvete pri njihovih izzivih pri doseganju ciljev.

Moji uspehi in vedno boljši praktični nasveti so začeli mojim znancem in prijateljem prinašati rezultate. Zelo dobre. Oprijemljive. Predvsem pa trajne.

Logična posledica tega je bila, da sem to “dajanje nasvetov” nadgradil z intenzivnim izobraževanjem na raznih certificiranih plačljivih tečajih (NLP, Medicinska hipnoza…), kar mi je omogočilo lažjo in boljšo analizo problemov pri klientih ter me opremilo z uporabnimi in učinkovitimi orodji za rešitev le-teh.

Tako kot na področju mojega strokovnega izobraževanja na medicinski fakulteti, kjer je poudarek na začetnem pogovoru s pacientom, je le-ta nepogrešljiv tudi pri pravilnem coaching procesu. Zavedam se vzpostavitve dobrega stika s klientom, saj je možno le na tak način doseči zadovoljive rezultate.

Moji certifikati, akreditacije in licence

EMCC EIA PRACTITIONER AKREDITACIJA

Globalna individualna akreditacija EMCC (EIA) je mednarodno priznana akreditacija, ki dokazuje, da ima posameznik, ki opravlja poklic mentorja/coacha, ustrezno raven znanja in sposobnost, da ga učinkovito uporablja v svoji praksi. Moja EMCC (European Mentoring and Coaching Council) EIA practitioner akreditacija pomeni opravljenih vsaj 100 ur coachinga in redno supervizijo.

Povezava do mojega profila na spletni bazi EMCC EIA akreditiranih coachev:

Luka Kropivšek EMCC EIA Practitioner accreditation

ICF ACTP CERTIFIKAT

ICF ACTP oz. International Coaching Federation Accredited Coach Training Program je vseobsegajoč in v celoti odobren akreditiran program usposabljanja za certificirane coache. Zaključil sem program certificiranja profesionalnih coachev v okviru programa ACTP, in s tem izpolnjujem certifikacijske zahteve ICF (International Coaching Federation/Mednarodna coaching zveza) glede ur usposabljanja in supervizij. ICF ACTP vključuje tudi oceno uspešnosti.

LICENCA ZA IZVAJANJE HIPNOTERAPIJE

Opravil sem 105 ur licenciranih tečajev medicinske hipnoze pod vodstvom prof. dr. Marjana Pajntarja, dr. med., pri Društvu za medicinsko hipnozo Slovenije (DMHS) in pridobil naziv TERAPEVT MEDICINSKE HIPNOZE ter s tem licenco za samostojno strokovno opravljanje hipnoterapije. Na tem področju se konstantno izobražujem na nadalnjih tečajih in se udeležujem supervizije.

NEVROLINGVISTIČNO PROGRAMIRANJE

Opravljen imam certificiran tečaj NLP Coach, kjer sem pridobil uporabna orodja in tehnike za pomoč klientom.

Torej – zakaj mi zaupati?

Kombinacija moje formalne in neformalne izobrazbe ter lastnih izkušenj pripomore k najboljšemu možnemu izidu coachinga s klienti.

Poleg tega moja mladost zagotavlja svež in kreativen pogled na vaše izzive pri doseganju ciljev, ki jih boste zato lažje in hitreje dosegli.

Želite premagati izzive in doseči svoje cilje?